2014. január 14., kedd

szimpol

Ahogy elkezdtem, úgy is hagyom abba a politikai blogolást.
Tényleg lekesen álltam neki, és tényleg nagyobb terveim voltak vele mint pusztán a politika kiszorítása a személyes blogomból. Arra gondoltam, hogy betöltöm az űrt amit egy egyszerű, feminim magyarázó blog hiánya okoz, és titokban még olyasmi is eszembe jutott, egy nap majd igazi, vélményvezér politikai megmondóblog lesz. Úgy gondoltam -még a két munka közt szabadságtól megrészegülve- hogy lesz kapacitásom az irdatlan kutatómunkához ami egy egy normálisabb cikk elkészítséhez kell, az okossággal meg a szellemességgel pedig nincs gond.
Persze tudom, ha tényleg nekiállok sem lett volna esélyem  - egyszerűen túl későn kezdtem, a kampány az cunami, és itt van, elmos mindent a picsába.

Mégsem ezért hagytam abba, hanem mert rájöttem hogy teljességgel felesleges. A magyar politikai meg társadalmi műveltségre amikor jelzőket keresek, akkor mindig az a szó villan fel az agyamban hogy fatális.
Aki igazán érdeklődik, az úgyis megtalálta az objektívabb hírportálokat, vagy belőtte milyen egy-egy politikaimegmondóentitás véleménye plusz a  kommentelőié, és képes ebből következtetéseket levonni. Azoknak akik pedig nem jutnak megfelelő tájékoztatáshoz, azokhoz meg valószínűleg pont az én kis blogom pont nem segítene.

A magyar politikai kultúrában fekete és fehér van, a gonosz és a jó állandó küzdelme. Sokszor én is beleesek ebbe a hibába, de próbálok ezen változtatni.

Például most. Az orbán-atom-putyin-paks, témakörben. Ennek zsigerileg nem tudok örülni, mert úgy gondolom, ahhoz hogy valaki beálljon a ruszkik meg az eu közé azért okosabbnak kell lenni mint a mai kormány. Meg hát csakis a ruszkik, megint, meg nem leszünk gyarmat, megy puccs - értitek mikre célzok... Meg nekem kurvára nem jön be hogy olyan irányba mozdulunk mint keleti nyitás, amelyik irányban mondjuk militáns agresszorok azért terrorizálhatnak más emberi lényeket mert azok buzik. Ha már militáns, nekem nem oké az a gondolat sem, hogy olyan irányba nyisson az ország amely irányban így lelövik egymást az emberek. Mármint így meghalásra gondolok, amikor egy nap arra a hírre érsz haza hogy a kedvesed vagy a gyereked így nincsen többé. Mert a keleti nyitás pakliban ez is benne van, sokkal nagyobb eséllyel mintha az eu felé mennénk.

Szóval én szívesebben élek egy olyan világban, ahol normális anyagi körülmények között, nyugodtan él egymás mellett mindenféle ember, szóval ódzkodok a ruszki nyitástól, mert a világ ahol normális anyagi körülmények közt békésen él egymás mellett sokféle ember az nem ilyen filozófiát vall magáénak.

Másrészt viszont, nem vagyok eléggé okos ahhoz hogy az atom ellen tegyem le a voksom, szerintem nem akkora probléma ez, és ez a beruházás valószínűleg megmenti Paksot, Újvárost, Földvárat, meg Soltot is, van ide személyes érdekem.

Beszelgettem valakivel (elnézést hogy őt hozom fel rossz példának) aki képes volt azt mondani, hogy az alföldi Mercédesz gyár az rossz.
Hihetetlen volt számomra, hogy már miért gondolna bárki rossznak egy gyárat ami mondjuk 2ooo embernek ad munkát. Nm beszélve a környékbeli fodrászokról, boltosokról, bicikliszerelőkről, akik mind mind kiszolgálják ezt a kétezer dolgozót, biztos bevétellel. Vajon mit jelenthet egy környékbeli péknek, hogy kétezer emberrel többnek jut sajtos pogira, sima kifli helyett. Vagy a könyvelők akik kiszolgálják ugyanezeket a szolgáltatókat. tízezresre tehető a közeg akiket közvetve pozitívan érint a gyár jelenléte.
Sok embert ismerek aki nem kalandból emigrált mint mi. Ők nem lépték volna meg ezt ha van a közelükben "gyár", és ezért nem tudok ódzkodni a paksi cucctól se annyira, pedig továbbra is fenntartom, hogy aki pszihopatákkal hetyeg az könnyen egy pincében végezheti.
(A mercédesz gyár a vitapartnerem szerint azért rossz, mert elveszi a magyar lehetőségeket, és a békávé mercédesz buszokat vett ikarusz helyett. Neki nem szuzukija van ami ugyebár a mi autónk. mert bunkók voltak vele a szuzuki szalonban. az ikarusz vezetője szerint pedig kikapcsolható a gravitáció. vele én is üzletlnék, ja.)

Szóval a fekete fehér gondolkodás iszonyú káros, és borzasztóan eluralkodott az országon.
Ezért a nép osztobaságán kízül, hogy ezt benyelték abszolut a fideszt tartom felelősnek, azóta megy az egymás ellen hergelés amióta ellopták a kokárdát, nem is folytatom mennyire károsak.
Aztán, hogy mennyire sokan fordulnak a jobbik felé is számomra az is elkeserítő. A jobbik szintén nagyon jól belátta hogy ellenségkép kell, ha a magyar tót, vagy a magyar sváb csinál valami trükközést akkor az elismerést, ha a magyar cigány, akkor azonnal szanaszéjjel ítélkezést eredményez.
Vagy hogy mindenért a tudjuk kik a hibásak, úristen ami most volt hogy telavivban eldöntik sikeres lehet e egy magyar játékfilm, kezemet az arcomba temettem, és nyűszítettem, ilyen hírek, kettőezertizennégyben!
De a jobbik kampányol a legjobban és a legrégebb óta, a szomszédok nyomják  le a torkokon az igét, a kisboltos, vagy az orvosnál kapod az arcodba, megállítanak, és belemásznak az arcodba, ez van falun, és onnan lesz rémisztően sok szavazatuk, meg a kisvárosi alterkocsmákból a komplekszusos rokker meg gót gyerekek, akik azt hiszik hogy ez a lázadás

És nem áll fel semmire a birka nép, a nav ügyre se vonnak kaszát, mert beleszarnak, a lényeg hogy a szomszédnak se legyen jobb.

 És akkor erre ennyit tud lépni az ellenzék amennyit lépett eddig. szóra sem érdemes. Puhapöcsök és balfaszok, egytől egyig. Ez a násztánc amit itt eljártak az összefogással, ez annyira lelombozó volt, de annyira... elmondom mennyire volt lelombozó. A munkahelyen ahol dolgozok, a nők 6o%a  állandóan munkaköri leírásként felsőkategóriás ruhákban, dizájner cipőkben jár, és csak egyetemi végzettséggel kaphatja meg az állást. ezzel szemben ma bementem a vécébe, és egy hatalmas nagy vérrögöt láttam a vécékagyló előtt az ülőkéről lefolyva. Na ennyire volt lelombozó a nagy ellenzéki összeborulás. És közben fenomenális ziccereket hagynak ki, annyi esélyük lenne hogy egyszer ne magukból csináljanak világraszóló hülyét, hát atyagatya amikor a gyurcsány próbált moszkva fele kacsintgatni az orbánék tízesével osztották ki a jobbnál jobb nyilatkozatokat hogy ez hazaárulás, de ezek a balfékek egyszer sem szembesítenek senkit a makacs tényekkel.

Ott tartok, hogy azt gondolom, jobb lenne ha a fidesz győzne, mert akkor kreálnának egyigazán durva és elbaszott emútnyócévet ők is, és talán, TALÁN addigra felnőne egy politikailag érettebb generáció, aki felfogja hogy a többpártrendszer jó dolog, a demokrácia jó dolog, és a pártunk az nem a hitünk és vallásunk.

Elmegyek szavazni, kötelességemnek érzem. Hogy kire, azt nem tudom. Folyamatosan figyelem a lehetőségeket, jelenleg a Bokros tűnik vállalható alternatívának, ha indul.

Az van, hogy igaza volt annak aki azt mondta: “Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt megérdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakán, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor az a nemzet aljas vagy műveletlen.”

Én a magam részéről idén elkezdem az angol állampolgárságot intézni, szóval ennyit a politikai blogolásról, értelmetlen abszolut, egyszerűen elszokott az átlag magyar a gondolkodástól.
Majd höbörgök itt ha muszáj lesz, meg szpemmelem az ismerőseimet a fészbukon.



(ps azoknak akik érdeklődnek a politikai konteok irant. kettő teóriám van a bankrobbantásra. az egyes az az, hogy egy troll volt. mekkora menőség lenne. a kettes az meg az hogy ezzel terelték el a közbeszédet  a mai paksos alíárásról)


1 megjegyzés:

Névtelen írta...

annyira elegem van a médiából, hogy nem is hallottam a bankrobbantásról. tájékozottság? hagyjuk, jobb így