2013. április 27., szombat

xxx - faliképek

Kiváló tájékozódási képességem van. Bárhova bármikor odatalálok, a térképeket azonnal átlátom, de sokszor még az se kell, egyszerűen tudom merre kell menni. Amszterdam belvárosa az első kivétel. Amszterdamban el tudok veszni.



Pedig elvileg olyan szabályos. Fent van a Központi Pályaudvar, és onnan mint a nap sugarai ágaznak szét az utcák és a csatornák, ezeket pedig egyre novekvő koncentrikus körönként keresztezik más utcák és csatornák. Mintha valaki beledobott volna egy pocsolyába egy kavicsot, ami valami nagyon szerencsésen gyűrűzött volna szét.

A mai képgyűjteményben  tájékozódási pontokat fogok megmutogatni. Faliképek.  Majd minden sarkon beléjük lehet futni, kicsit a falba süllyesztve. Rengeteg van, rengeteg. Vannak természetesen nagyon régiek, szépen karbantartva, és egészen újak is.




Mindenféle témában vannak, itt egy pár vallási






Itt a fal amin az utóbbi négy volt, ez  egy teljesen elrejtett belső udvarban volt. (Ma lakják, ezért beljebb már nem is lehetett fotózni, régen kolostor volt, olyan nőknek, akik nem akartak apácának felesküdni de szégyenkezni se a vénlányságért )




A holland gyerekeknek a sintér Mikulás  hozza az ajándékot (a barátaink felvilágosítottak arról, hogy az ő Mikulásuk Spanyolországból jön, nem az északi sarkról, rákerestem a zinterneten, és a szokásaiból arra következtettem hogy Magyarországra is ő megy.)



Aztán van egy csomó ami foglalkozásaikkal mindennapi munkájukkal foglalkozik, például molnár, vagy harangkészítő.








Meg vannak a furák is.





és persze rengeteg hajózással kapcsolatos is.





2 megjegyzés:

Csárli írta...

de jo :)

Molly Bloom írta...

aklü: Amszterdam szuper, de én itt most azt mondom neked, hogy kaptál tőlem cuki bloggerdíjat, remélem nem utálsz érte nagyon;)