2013. február 1., péntek

politikai

Gondolkodtam, meg tájékozódtam.

Arra jutottam, hogy nincsen annyira energiám a korteskedéshez, mégsem. Borzasztó, borzasztó dolgok történnek Magyarországon nap mint nap, és azon, aki nem akarja a segítséget, azon nem lehet segíteni. A butaság, és a fej homokbadugása, ellen nincs orvosság.

Ma bezártak egy átmeneti otthont, szegény gyerekeknek volt. Egyik napról a másikra sikerült, mind a tizenkét kisklampó bőgött meg minden ahogy az utolsó biztosnágos menedékükből, meg a megszokott nevelőiktől szétdobálták őket, más városokba, vagy haza az ivósverős nevelőapuhoz, satöbbi. Hatmillió forinton múlt, annyi hiányzott ahhoz hogy az intézmént költségvetése tanév végéig okés legyen. Erre nem volt hatmillió. A focistadionokra van.

Eszméletlen durva dolgokat lehetne mesélni nap mint nap, éhségmenet indul  vidékről a fővérosba, azzal a táblával, hogy MunkátKenyeret, a Fideszes képviselő meg odamegy egy kosár kenyérrel, csúfolódni, oltogatni őket.

Kötelező tesióra a felsőoktatásban? Míg az iskolák berendezését széthordják a KLIK-nek? A közoktatástminden szinten lehető felszínén sóval szántották be, a következő generációknap pedig fogalma nem lesz arról, hogy ez mit jelent.

Azt amit a kultúrával csinálnak, napi szinten lehetne emlegetni, de az nem létkérdés.

De mondjuk az, hogy orbán egy jó kemény orosz péniszért könyörög a seggébe az viszont már igen, mert fizetne is érte, Pakssal, na ez létkérdés.

Szóval gondolkodtam egy csomót, és arra jutottam, mégis Viktornak kell győznie.

Viktor sokak szemében az Isten. Sok templomban Viktort prédikálják a szószékről is. Ha viktor 14ben bukik, akkor csak egy visszaszorított forradalmár lesz, egy meg nem értett tüzes hangú próféta, és négy év múlva úgyanúgy előbújhatna ahogy eddig is, talán még komolyabban elszállt aggyal. Arról nem is beszélve, hogy a tendencia alapján 14-re az ország gyakorlatilag egy halom szemét lesz, egy csomó olyan mocsokkal ami már akkor fog lecsapódni amikor a kovetkező vezetés lesz. És kinek kell az.
Szóval azt hiszem, ahhoz hogy ettől a rákfenétől örökre megszabaduljon az ország, tényleg hét szűk esztendőre lesz szükség.

Egy kedves ismerősöm hónapokkal ezelőtt azt mondta, márpedig ő a fideszre fog szavazni, elborzadva kérdeztem hogy miért? Akkor azt válaszolta, mert csak így tudhatja ezt a garnitúrát lámpavason. Mostanra értettem meg mire gondolt, és szomorúan meg reménytelenül egyet kell hogy értsek vele.

Pedig micsoda leheőségek álltak az ország előtt húsz éve. Kibaszott szomorú dolgok ezek.

5 megjegyzés:

Molly Bloom írta...

de hogy fogják végleg elzavarni? megölik? forradalom lesz?

aklübisz írta...

arra gondoltam itt, hogy a következő próbálkozónak nincsen esélye sem, é eleve bukásra van ítélve anélkül hogy normális esélye legyen rendet rakni - ehhez nem elég négy év.

viszont ha orbánék még plusz négy évig nyúzhatják a népet, akkor elveszítik az igazhívőket is. tanítványok nélkül egy próféta meg csak egy gyagya a sivatagban.

gingkobiloba írta...

14-ben lesz először, hogy nem megyek majd szavazni. Vagy mégis menjek a fideszre? Itt jönne a szmájlijel, de ahogy írtad, kibaszott szomorú ez az egész, ami az elmúlt 20 évet illeti.

aklübisz írta...

áhh a nemszavazás az később nagy teherként nehezedik az emberre, hogy tehetett volna valamit, de.

arról nem is szólva, hogy én úgy látom ez alkalommal tényleg van alternatíva.

Molly Bloom írta...

ja jó, persze, értem, hogy erre gondolsz, de tényleg nem tudom hogy lesz ennek örökre vége? oké, még egyszer megválasztják őket, mindent végképp szétbarmolnak, mindenki kiábrándul és utána? utána mi lesz? jobbik? vagy mi? és az világos, hogy orbán semmiképp nem akar eltűnni a hatalomból.