2013. január 9., szerda

politika, vallás, futball

A mai bejegyzés ismét azoknak szól, akik nem olvasnak híreket (esetleg kizárólag a kormányközeli csatornákon keresztül tájékozódnak)

 Rasszista megnyilvánulás, nyíltszíni zsidózás, és a "megyavonatausviccba" című sláger hangos eléneklése miatt  -nemmellesleg mindez az izraeli-magyar barátságos futballmérkőzesen ami valamikor tavaly nyáron volt-   a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség, azt lépi, hogy az eksztrém fontos magyar-román világbajnoki selejtezőmeccset  zártajtósítja, nem mehet ki szurkoló.

Aki annyira nem járatos a politikában az nem értheti hogy ez a döntés miért ilyen fontos, gyorsan segítek ,  Orbán Viktor iszonyatos focirajongó. Annyira, hogy a Magyarországon sportra szánt pénz 9O%-a a focira megy, illetve hogy újabb és újabb stadiont építeni van pénz, de mondjuk a bénák sulijára nincs. (valószínűleg a paraolimpia nem akkora nagy szám)
Vagy annyira, hogy hétfőn volt a diákoknak gyűlése arról hogy  mi is lesz velük meg az oktatással, persze meghívták Orbánt is, aki nem ment el- kiutazott inkább Svájcba a Kialegjobbfocista éves díjak átadására.
Régebben mikor itthon arról beszélgettünk -a baltás ügy kapcsán-, hogy Európa mivel szankcionálhatná az orbáni műsort, még vicceskedtünk is azon, hogy Viktornak csak az fájna ha kizárnák a Vidit a kupából.

Szóval a meccs. Nem lehet kimenni árpádsávos lengetni, trianonozni, nem lehet kimenni normálisan szurkolni sem, plusz a magyar foci szövetség elég vaskos összegtől is elesik, már ami a jegyárakat illeti - ide valószínűleg teltház lett volna.
Szívó. Nagyon, és minden szempontból.

Ami vicces az az időzítés, és igazi őszinte magyar kárörömmel röhögök ezen, mert ez biza "koki" volt, a javából.
Szóval a NLSZ döntése már novemberben megvolt. Tegnapelőtt Viktor még ott mosolygott meg kezetrázott, fényképezkedett az Aranylabda átadón ugyanezekkel a focifőfejekkel.
Tegnap a bejelentik hogy bukta a magyar-román.
Rasszista megnyivánulások miatt.
Figyeltek, ez szuper, ezért imádom a politikát.

Mindezt kábé két órával azután, (november óta tudják, kurvajó) hogy Bayer Zsolt azt nyomja amit nyomott.


Szóval Bayer (Ötösszámúpárttagkönyv) Zsolt, a FideszKeresztényDNP legkedveltebb publicisztája, Orbán egyik erős bástyája a minap a MagyarNemzet hasábjain tolt egy olyat hogy - idézem

„a cigányság jelentős része nem alkalmas az együttélésre. Nem alkalmas arra, hogy emberek között éljen. A cigányság ezen része állat, és állatként viselkedik.”

Az újság, első reakcióként még elhatárolódott, később ezt a döntést felülírta, és ebben a vérzivataros időszakban amikor a balliberálisok hada ilyen aljasul támadja a hű és alázatos szolgáit a kétharmadnak, arra kéri a népet, hogy szolidarizáljanak Bayerrel.
Hiszen Bayer megérdemli, Békemenetért még díjat is kapott.

Na ha ilyen messzire eljutottál, biztos eluntad magad, lazításul nézd meg ezt a kis videót is, tökéletesen leképezi, hogy mit jelent a Fidesznek a kereszténység, és miért károsabbak ők az ügynek, mint egy oroszlánszállítmány érkezése a cirkuszba az ókori Rómában
A Fidesz Jézusa ilyen:




Most tökjó fej leszek, és az angolul nem tudó ismerőseim számára lefordítom ezt a szkeccset, a nagyon jó angolos ismerőseim forduljanak el lécci.
Plusz még, a vicc kedvéért, a szamaritánus szót mindig kicserélem a cigánnyal, okés?

-...otthagyták az út szélén a vérébe fagyva. De akkor, ki jár pont arra, ha nem egy cigány? És ez a cigány, mitadisten, segített a bajbajutottnak...
-várjálcsak!
-... de tényleg! odament és igenis segített a bajbajutottnak!
-nem , már megbocsáss!
-...nem nem nem, figyelj, pont ezt mondom! Egy cigány, - megvan? gondolkozzatok el hozzáállásotokról- odament, és segített.
-igen értem,...
-nem nem nem figyelj, pont erre akarok kilyukadni, hogy ő egy JÓ buzi cigány volt. Egy jó... cigány.  Már ha el tudtok ilyesmit képzelni.
-IGEN!. Igenis el tudom képzelni! Azt hiszem hogy mi mind el tudjuk képzelni! Tu-tudom hogy egy csomó előítélet van a cigányokkal szemben és ez szörnyű, de azt hiszem hogy mindenki nevében szólhatok, hogy van egy csomó tényleg klassz cigány ember van!
-igen igen, az egyik legjobb barátom cigány,
-tavaly a feleségemmel voltunk egy cigány lagziban, és egy csomó kedves emberrel találkoztunk
-ja igazán vendégszeretőek voltak.
-Igen. szóval én felháborítónak tartom-és biztos nem csak a saját nevemben beszélek- hogy te csont nélkül elfogadod a klisét, miszerint minden cigány bűnöző.
-nem, pont azt mondom, hogy ő JÓ volt.
-de ezzel arra utalsz, hogy a tény hogy ő jó volt, megér egy történetet, mintha valami furcsaság lenne, mint egy albínó néger.
-nem. hiszen a jóság a legváratlanabb helyekről is jöhet..
-Igen és én erre azt mondom, hogy a tény hogy szerinted a jóság megnyilvánulása egy cigánytól váratlan csak azt mutatja, hogy rasszista vagy!
-okéokéoké, ez egy kicsit erős szó, álljunk meg egy pillanatra! az utolsó dolog amit akarnék bárkit is a társaságban megsérteni.. Nem vettem észre hogy cigányok is vannak a szobában.
-nem ezen van a hangsúly!
-vagy liberálisok... cigóbarátok...
-naaaa.. fújjj.... húúú...
-oké, nem vettem észre hogy ez egy ilyen érzékeny környezet, és azt hittem, hogy a cigány ismerőseink, szomszédaink, megengedem barátaink -ha így jobban tetszik, Szóval hogy ilyetén felemlegetésük nem zavarna senkit egy történetben, ami végsősoron a jóságról szól. És egy szónak is száz a vége, ez amúgy is csak egy hasonlat. 
-Mi szóval ez nem is történt meg?
-Hülye vagy? egy cigó a saját anyját is eladná
-Krisztusom!


Ne értsetek félre, én sem vagyok abszolute politikai korrekt, és olvashattok már ebben a blogban árpádsávosokat is megszégyenítő cigányozást, és a nagy nyugati jólét nem vakított el annyira hogy ha Budapesten vagyunk látogatóban ne szorítanám erősebben magamhoz a táskám,de azt hiszem azért nagyjából érthető mivel akartam párhuzamot vonni, lehet a cigány szó helyett zsidó, buzi, baloldali, is ugyanúgy.






Nincsenek megjegyzések: