2012. január 2., hétfő

Háromig számolok.
Utána már akkor is megöllek, ha beengedsz.

Dóri, mivel nem olvasol régóta: a cicahelyzet az az, hogy őkelme megjelent, beodította magát az életünkbe, egy-két hónapra rá beköltözött a házba is. Egyedül nem lehet bent, olyankor a fészerben alszik, ahol építettünk neki kuckót. Szemmel láthatóan voltak gazdái, mert szobatiszta, volt egy loncsos nyakörve, a viselkedése is teljesen erre vall. Szeret minket, de nagyon ijedős, valószínűleg  bánthatták. hirtelen zajoktól, mozdulatoktól sokkot kap, és például ha az udvarban találkozik velünk, sötétben akkor máig távolságtartó. Az is biztos, hogy mielőtt ideköltözött egy ideje már gazdátlan volt, és sokkal jobban szeret bent lenni mint kint.
A terv az az, hogy szerzünk neki cicaxanaxot, leszedáljuk, az új helyet berendezzük neki ismerős cuccokkal, és mire fölébred már túl is vagyunk az úton, wm pedig kivett egy hetet hogy otthon dajkálja amíg bele nem törődik, hogy mostantól nem zabálják fel más macskák, sünök, meg akármik a kajáját.

Szóval ti hogy csináltátok?

3 megjegyzés:

Dorothea írta...

Szia!
Huu, hat ez kiesertetiesen ugyanugy hangzik, mint a mi cicank es a mi helyzetunk :)

Mondjuk mar el is szegyellem magam, mert nekem cicanyugtato eszembe sem jutott, szoval 1:0 oda. Mi csak szimplan athoztuk a kis nyunyit egy utazoketrecben (kegyetlenek vagyunk hozzatok kepest), es athoztuk a kis fahazikojat is, amiben a regi helyen lakott.

Kiraktuk a fahazikot, benne a regi kajas tal meg itatos tal. Az utazoketrecben raktuk le kint, es kinyitottuk az ajtajat, es utana meg napokig kint hagytuk azt is.

Raktunk ra nyakorvet telefonszammal, ha esetleg elkoborolna.

Berendeztuk neki a shedet hatul (a regi helyen nem volt shed), es egy kis kajaval odacsalogattuk, meg mutogattuk neki, hogy az az ove (megerti az ilyesmit egyebkent).

Aztan egy parszor kimentunk, es setaltunk vele erre-arra a zsakutcankban, hogy merrol hogyan lehet hozzank hazajonni, megszokja melyik a mi hazunk, ilyesmi. Ciccegtunk, mutogattunk, mint a hulyek, de mar a harmadik naptol kezdve tokeletesen otthonosan mozgott a kornyeken.

Aztan sajna eljott az ideje, hogy megvivja a maga kis utcai harcait. Sajna ivartalanitott, meg szende is...

De ezzel meg azt csinaltuk, hogy ha harcolt egy macskaval, akkor az ablakbol vizzel locsoltam a macskat, meg ha csak lattam, hogy jonni akar valamelyik, akkor hangosan, csattogtatva eluldoztuk. Meg volt, hogy ejszaka is kimentunk az utca vegebe, amikor hallottuk, hogy bunyoznak, csak hogy a macskak megtudjak, hogy bar o uj srac a kornyeken, de a gazdai megvedik, ugyhogy jobb nem kekeckedni vele.

Azota nyugi van :) es meg csak 3 honapja jottunk.

Remelem segitett.

Azt mondanom sem kell, hogy sokat olelgettuk, simogattuk, stb.

Hajra, irj ha irjak meg :)
Dorix

aklübisz írta...

ÚÚ, köszi a kimerítő vákaszt.
Az utat hogy viselte a szállítódobozban?

Dorothea írta...

Pocsekul. Szegeny kis nyunyi osszepisilte es kakilta magat, nyavogott (kiabalt), stb... de miutan kitakaritottuk a hordozot, megtisztigattuk a szoret meg alaposan megolelgettuk leesett neki, hogy nem a vagohidra visszuk, es akkor utana mar jo volt.