2012. január 3., kedd

pol

Ezzel a játékkal olyan három éve küzdök, és végre sikerült száz napon  belül kiirtanom az emberiséget. A jelvény fokozata amit kaptam érte "lehetetlen küldetés". Eléggé büszke vagyok magamra, és a beleölt húsz-huszonöt órába, majd az unokáimnak is mesélni fogok róla.

Ha kipróbálnátok, nesztek itt egy link hozzá : http://www.kongregate.com/games/DarkRealmStudios/pandemic-2

És mi, ha nem egy kép az emberiség kiirtásáról a legtökéletesebb illusztráció egy könnyed kis politizáláshoz.
Nekem könnyű, ezzel a csalánnal már nem az én faszomat verik -említettem már régebben is- de a jelenlegi rezsim úgyis vadul hájpolja a határontúliakat(akiknek amúgy semmi közük az egészhez), szóval én miért is ne. Legalább gyakorlom picit a központozást, ami úgyis az egyik gyenge pontom. Viszont a témaválasztás miatt káromkodok, és jobboldali szavazók épelméjűségét kérdőjelezem meg, szóval ha valakinek ezzel kapcsolatban traumát okozhatok, hát bocs.

Szóval mi a véleményem a magyar politikáról, meg a jelen helyzetről?
Na az, hogy az alapból zenetanár szüleim egy hónapja eladták a zongorát, hogy fűteni tudjanak. Azon tanultam én is, és volt nem egyszer amikor baltával akartam szanaszéjjel darabolni, de még az is sokkal humánusabb lett volna. Anyu a vállát rángatta, hogy legalább több hely van a nappaliban. Aha. Semmiség. Sőt mi több, egy romantikus regényben kifejezetten jól hangzana. Szerencse hogy a szüleim egy romantikus regényben élenk, ugyebár.

Neked bizony a kurva anyád viktor!

Több ilyen bejegyzésbe belekezdtem, de sose fejeztem be egyiket se. Ma talán lesz tüntetés, szóval ha holnap élesítem ezt a szösszenetet pont időszerű lesz, összeollózgatom a régebbi kis pöttyeket.

Elmesélem mikor döntöttem úgy, hogy emigrálunk. Ez 2006ban volt szeptemberben, otthon ültem és vártam wmet haza a moziból, éjjel, néztem az indexet, és azon paráztam hogy hogy fog hazajutni a MOMból  Zuglóba. Át a csőcseléken meg a verekedéseken, meg utcakődobáláson, ilyesmiken. Akkor pontosan tudtam, hogy legközelebb ezek viszik a majd a vezetést, és akkor én már nem akarok itt lenni.
Miután wm hazaért már azt sajnáltam, hogy nem éles volt a lőszer.

Nekem tetszett az öszödi beszéd mondjuk, úgy gondolom, hogy azokban a golyókban egyedül volt elég töltet egy bukkake partira.
És én szeretem  Gyurcsányt is. Elmondom elsősorban miért:  mert magas, jólfésült, igényes és modern. Nem égő amikor megjelenik, és nem égő mikor megszólal. Az sem égő ha külföldiül szólal meg. Lehet ezért sekélyesnek tartani, de őszintén, hát melyik narancsot veszed meg, a  szabályos szép kerek egyenletes színűt, vagy a kicsi göcsörtös félig zöldet?
(női olvasóim, pörgessétek végig az agyatokban a magyar férfi politikusok képeit, és őszintén, kinek engednétek meg, ha egyet muszáj lenne választani?)

Híreket már nem tudok olvasni, kommenteket végképp nem, anélkül, hogy ne basszantsam fel magam totálisan. Ilyet kaptam el a minap egy videóban az LMP-s tünti után egy kormánypártitól, "hol voltál te mikor lőttek ránk?" Kérdem wmet, nem túl fiatal ez, hogy emlékezzen 56ra? Mert tudomásom szerint akkor lőttek utoljára, erre wm felvilágosít, hogy ez arra gondol, mikor gumilövedékekkel próbáltak pár gyújtogatót szétszalasztani.

Vagy amikor olvasom hogy gyurcsányi gyűlöletkeltés, előtte mi volt baszdmeg, nyócévig, kézakézben együttműködés?  Hát én kurvára nem erre emlékszem. Nekem az van meg, hogy ha kellett ha nem minden szar volt, nem ellenzék volt ez hanem ellenség.

Ami szintén égő mikor egy külföldi fészbúkos ismerősöm hírfolyamában megjelennek az újságcikkek amiket olvas, és mondjuk neves nagy napilapnál, Hungariról, hát az égő, mert itt én hungarian vagyok ugyebár.
Amikor szóbajön, akkor kellemetlen de muszáj elhatárolódni.
Mert ez fontos átnevezni, Repubilc of Hungary-ról Country of Hungarians-ra. Ennél nincs is fontosabb. Az tökmindegy, hogy ez külföldön úgy jön le, hogy trianozunk. Meg hogy itt diktatúra van. Diktátorral, a kormányon a vezetői oldalon pedig olyankkal, akik így kétezertizenegyben is adjákvisszákoznak. Más, európai országok területeivel kapcsolatban. Ciki.

A választóbázis. Na ha eddig arról beszéltem, hogy égő meg ciki, akkor ezekről mit tudok mondani?

(mindeközben nézem a tüntiről a közvetítést, örülnék ha a mi oldalunkon nem lenne olyan viselkedés mint az ővékén anno, de szurkolok, szurkolok)

A választóbázis.  Na az abszolut vállalhatatlan, kevés a kivétel ami miatt azt mondanám, hogy jó akkor nem általánosítok hogy ti összesen rendelkeztek annyi ésszel mint két marok kavics. Eleve, hogy az átlag fideszes olvasatlan. De ez nem bűn, ők is a nép. Csak az a baj, hogy egyet sem láttam még közülük észérvekkel politizálni.
Sose felejtem el amikor gondi a öregkori elhülyülésben szenvedő anyját odavitte szavazni, hogy az utána megkérdezze hogy mire is igeneztem háromszor? majd boldogan kiblogolta. Ez a művelt Fideszes
Vagy azok a buzik, akik abba az irányba szavaztak. Nem csak buzi, de hülyebuzi vagy, téééényleg, oda?
 A még jobbra szavazók pedig végképp óriási kérdőjel számomra.
Találkoztam olyan amúgy baloldali szemléletű jobbik szavazóval, akinek annyi volt  az érve, hogy "reménykedtem, hogy ők nem csak beszélnek, hanem tesznek is", mit tesznek úgy mégis, utánuk néztél egyáltalán? Ómájgád.
A kedvenceim mondjuk a nagymagyarok, erdélyezős trianonozósak.
Ezt figyeld, amikor ezt kifejtette nekünk, ez a srác ilyen hanvannégy vármegyés, vagy mi. Elkapta ilyen zsidóellenes  vonal,bőszen fejtegette nekünk és a végén ott tartott, hogy a tatárjárás a zsidók miatt volt. Most sajnálom rá a karaktert, de ott annyira odavannak , hogy ezt tudományosan bebizonyították egymásnak. Mi röhögtünk.
Ostoba utálkozós hőbölgős hibbant feledékeny csőcselék.
Na ez a kétharmad.

A dolgok meg, amit csinálnak? a törvények amiket hoznak, a reformok amiket életbe léptetnek?  Még én is összeszedettebben gondolkodok, pedig aki rendszeres olvasó itt az tudja, hogy dada.
Sajtószabadság?
A politikusok? Nos az a párt, aki hagy egy dajcstomit külföldn randalírozni, hogy vehet bárki is komolyan?
A gyerekeik, neves, draga kulfoldi egyetemeken; azok hogy elik meg a szuleik amokfutasat?

Ezekre gondoltam idáig. Hogy nem akarunk hazamenni, mert itt normálisan élünk. Mert ha lenne zongoránk nem kéne eladni hogy fűtsünk.

Most csak figyelek, és szurkolok, hogy lesz valami. Félek hogy nem, de megdöbbent és felvillanyoz hogy az a bázis, akinek az ignoranciája miat kétharmad lett az a kétharmad hirtelen felállt és odament. És, hogy viselkedik, és hogy nem tör zúz. (ezért nem lesz ebből semmi , mert ezek értelmes normális emberek) Ha tehetném, vinnék nekik forraltbort meg pogácsát.

Na nem mintha ez az egesz nem lett volna felesleges szajtepes, valoszinuleg az olvasoim nagyja okosabb mint en, es amugy is egyetert. Csak muszaj ezeket kiirni, lehet hogy nekem konnyebb itt egzisztencialisan, de megbeszelni akkor sem tudom cimbikkel egy cigi mellett. Ehh.
Ilyenek vannak. Mire ez a bejegyzés olvasható lesz, már többet tudunk.


A tegnapi események margójára, halkan megjegyezve amikor a Feri ellen tüntettek, akkor ő nem lépett ra nem sokkal le?  Erről beszélek kérem, a stílus.
Nem  a diktatura, elnyomas ellen alkoto muveszek altal irt tortenelmi jelentosegu zenere pezsgozgetni az operaban.

3 megjegyzés:

Mamzel írta...

Mindennel egyetértek és én is kúrnám.

Régóta foglalkoztat egyébként, hogy az öszödi beszédet miért tartják bukásnak. Sok mindent lehet amúgy bukásnak tekinteni, rossz forint-árfolyamot, indokolatlan rendőri fellépést, növekvő munkanélküliséget. De hogy azok beismerését, az őszinteséget miért tartja valaki bukásnak, az elég beszédes.

V'sSecret írta...

From Hungary (izé, kántri of hángériansz) with love...

http://www.youtube.com/watch?v=D4-Mli0G4ZI

(Vs secret)

aklübisz írta...

ehh de szomorú is ez a dal.

(ellenben a kedves hölgyet látni épp az ellenkezője xxx)