2011. november 16., szerda

beke

tegnap kajaszunetben a kovetkezo tortent: nyugisan csammogom a narancsomat, kozben a kollegammal trecselek, fel szemem a kerten, a nagy uvegablakok egy kis parkra, egy meg kisebb mesterseges tora, es a dohanyzo reszre neznek.
Felig elezett figyelemmel hallgatom a srac vekengeset valami nocskerol, azon jar az agyam , hogy masnap mit ehetek (muszaj dieteaznom, akkora vagyok mint egy haz, a fehernemuk az en meretemben mar inkabb tunnek kelleknek egy fetis filmbol mint szekszi rucikanak. ehh)

Szoval narancs es lagymatag lavsztori, amikor egy nagy szurke bomba a semmibol arcon csap kint  egy gyanutlanul cigizgeto lanyt. nagyon durva volt, letszodott hogy magasrol jott es gyorsan, az a galamb, -mert galamb volt a lelkem- okozhatott volna komoly serulest is.
 Volt nagy sikoltozas, rohoges, nocik megbeszelik haromszor mi tortent, az asztaltarsam tovabb traktal, minden visszatert a normal kerekvagasba, kiveve a sracot aki a megtamadott csajjal volt.
Magas fekete srac, az arcara olyan erzelmek ultek ki, amiket nem minden nap latsz egy irodai kornyezetben. kivancsisag erdeklodes, sajnalat, tatott szajjal bamulta a madarat, aki benultan pislogott, halalra remulten. a fiu segitett volna, de hogyan?
a galamb osszebb huzodott, majd elkezdett rangatozni. a srac meg kozelebb hajolt. a galamb betette a fejet a szarnya ala a fejet, rangott egy utolso nagyot, aztan nem mozdult tobbet.a vilagban mindenugyanugy ment tovabb, de ebben a kis buborekban amiben en nem tudtam lvennia szemem a fiurol, aki meredten nezte a galamb halaltusajat, megallt az ido. a fiu lassan felnezett, egyenesen ram, es az uvegen keresztul lattam, hogy a szaja azt formalja "meghalt". annyira zavarba jottem, hogy el kellett forditsam a szemem.

Nincsenek megjegyzések: