2009. május 7., csütörtök

utópia-live

munka folyik bent a boltban, undorító, és veszélyes, zárva is voltunk egész nap.
reggel pontosan érkezik a két munkásember, frissen mosott vasalt munkaruhában, az emberi kakinál is undorítóbb, még mozgó (és tényleg) cucc kitakarítására a falból, vatevör.
kimegy valami cuccért, jön vissza felháborodva, hogy
a bolt egyik felén leparkolt egy kocsi, mozgássérült maticával, kiszállt belőle egy nő, elbicegett a sarokig, körbenézett merre vannak a térfigyelők, majd mikor kikerült annak a látóteréből, amelyik a kocsira nézett, egészséges iramban elsietett.
elmesélte többünknek, és én voltam az egyetlen aki megrántotta a vállát, hogy naés? az összes többi honfitársa szörnyülködve bólogatotta, hogy igen, de aljas ez, visszaélni a törvénnyel, és mások jóindulatával, meg hogy akkor az igazi mozgássérültek hova fognak parkolni, és hogy ők is kibírják azt a tíz perc sétát onnan ahova parkoltak.
eltelt egy kis idő, munkásaink továbbra is serényen dolgoztak, a kocsi meg csak ott állt.
és állt.
aztán mindannyiunknak ki kellett jönni a boltból, mert elgázosították, a jómunkásemberünk is kint álldogált velünk.
aztán észrevett egy arra sétáló mosolygós rendőrnőt*, akihez bátran oda is ment (bizalommal, tudván hogy ez egyenruha a törvényt testesíti meg) a kollegájával együtt, és szóltak neki, hogy mi a szitu
az össze többi angol ezt úgy élte meg, hogy ez a helyénvaló, ez nem sunyi árulkodás, hanem a közös tennivaló a nagyobb jóért.
a rendőr mosolyogva, ámde sajnálkozva világosította fel őket arról, hogy sajnos most nem tud tenni, de a rendszám alapján utána fognak járni] ezt azonnal fel is körmölte, majd udvariasan megköszönte a segítségüket, és járőrözött tovább.

és ha eddig nem is tudatosult volna bennem, akkor most; angol állampolgár akarok lenni. próbáltam utána nekik elmagyarázni, hogy miért hihetetlen számomra ez az egész szitu, de a végén legyintenem kellett, ti ezt nem értitek, nem érthetitek,
de jó is nektek.


*aki még angolul is folyékonyan beszélt.

wáháháháháá ez mekkora poen, folyékonyan beszélt angolul, angliában, nem éérted???

1 megjegyzés:

kisstm írta...

a humorod már angol, mint a Gallának...