2008. szeptember 9., kedd

időjárás

az nagyon érdekes, hogyha pár kilométernyire északabbra költözöl, mennyire észrevehető, hogy a föld labda, és a napsugarak más szöget zárnak be. vagy mi.

a legkorábbi amikor kelek, az fél hat körül szokott lenni, mikor a reggeli műszakot csinálom, pár hete még nem volt annyira vészes, de most már elég konkrétan sötét van ilyenkor, egészkor is, mikor elindulok, és ma bizony még fél hétkor is még csak pitymallott.

itt az átmenet éjszaka és nappal között sokkal lassabb, a hajnal és a szürkület is tovább tart. ami egyrészt szórakoztató, mert elég komoly színeket tud ölteni az ég, márészt viszont lelombozó, mert hiába szépítjük, a sötét az bizony sötét, és bizony abból egyre több van. olyan fél7-7 körül kezd fény szempontjából este lenni, és 10re lesz ájszaka. és a nappalok feltűnően rövidülnek
rémisztő dolog ez a télre gondolva.

és tudom, hogy furcsa hogy a télről beszélek, hiszen ti szenvedtek a hőségtől, és még elég messze van, de itt bizony elég komolyan ősz van, hetek óta, hiába szépítgetem.

bármikor elkezdhet esni az eső, ugyanúgy, ahogy bármikor ki is süthet a nap, de sajna az eőbbi olyan 70%al többet fordul elő.
póló, pulcsi, kiskabát, sál,amit reggel felveszek és az esernyő itt pont olyan elengedhetelen kelléke a táskádnak, mint a pénztárcád vagy a békávébérleted-bár az elangolosodás egyik első jele, hogy nem mindig veszem elő. van olyan fajta eső, ami nagyon súlyosnak néz ki, de amúgy nem az, alig ázol meg
amúgy az esők sokféleségén még mindig el tudok csodálkozni. elég nehéz elmesélnem őket, mert magyar szemmel elképzelhetetlen, addig amíg nem tapasztaltad. szerintem ma olyan nyolcféle esőt tudnék felsorolni amit láttam,
unalmas lenne ha leírnám őket, ezért nem kínozlak benneteket

és sajnos kezdünk fázni is, nem olyan durván, mint mikor idekerültünk de bizony hidegedik.
mostanában ismét szorosabbra fordult a viszonyunk wm-mel, jó dolog minden télen rájönni, hogy ő bizony egy kazán; forró hasát nekinyomja a jégkocka derekamnak, majd bepisilek olyan finom.

2 megjegyzés:

Unknown írta...

"The good thing about Vietnam is there was always someplace to go. And there was always something to do. One day it started raining, and it didn't quit for four months. We been through every kind of rain there is. Little bitty stingin' rain, and big ol' fat rain, rain that flew in sideways, and sometimes rain even seemed to come straight up from underneath. Shoot, it even rained at night." (Forest Gump) Bár azt biztosan tudtad hogy miből van. :D Azonnal ez ugrott be az angliai esőről. :)

kisstm írta...

Mindig csak vidáman, nehogy depik legyetek!!!