2008. június 29., vasárnap

szomszédság

alapvetően viszolygok a "művészlelkektől", nem szeretem a sznobériát, a dicsekvést, a pózokat, és legkevésbé az álszerénységet.

ellenben most belefutottunk egy "művészbe" akinek a személyében talán barátra is leltünk. meglátjuk.

szájmonék két hónapja vették ki a szomszéd házat, ideiglenesen amíg beköltöznek a saját lakásukba.
mindketten a hátsó kijáratnál cigarettázunk, egy fal választ el minket.
kissé félénk sziákkal kezdődött, utána bemutatkozott akár egy úr, aztán megismerkedett wm-mel, váltottunk pár szót a macskáról,
egy hete pedig egy három cigaretta hosszú beszélgetésbe keveredtünk, a falon át nyújtotta a teát amibe egy karika citromot is tett...

szájmon azokat a könyveket szereti amiket mi, szájmon azokat a filmeket kedveli amiket mi. szájmon negyven éves, teljesen ősz, sztenivel él aki a nagymamája, ruhatervező volt, és kilencvenkét éves. szájmon festő bár mostanában nncs ihlete, szájmon képregényeket gyűjt.
meglehetősen félénk fickó, ezért is lepett meg, hogy áthívott egy italra minket.

ennek tegnap eleget is tettünk. nagynehezen felhajtottam egy csomag túrót, (angliában nem lehet túrót kapni, a Isten áldja meg a lengyeleket, és a boltjaikat. volt túró meg vegeta, lengyel zene szólt, volt vegeta meg májkrém mindenki lengyelül beszélt, ejj de fura volt az angolt használni) szóval vettem túrót, és rittyentettem egy kaprostúrós lepényt.
kicsíptük magunkat, wm viccelődött, hogy jaj el ne késsünk,

és megvolt az első angol vendégségünk, sajt volt felkockázva, toltuk a dzsintonikokat, (wm sörözött) és klasszakat beszélgettünk.
nagyon nagyon szép este volt.
imádták a magyar sütit, és szájmon tökéletes magyarsággal olvasta le az üvegről, hogy "szilva-körte", bár a madárcsontú szteni megijedt az első kortytól, azt mondta a pálinkához túl öreg.
nagyothall, ezért néha leírtam neki a kérdéseimet, de nem akart a divatról beszélgetni. azt mondta, ez egy más világ, egy szabad világ.
szájmon egyetlen magyar filmet látott eddig, a kontrollt.

rossz lesz ha elköltöznek, nem lesz kivel cigiznem, de meg fogjuk ismételni, az új otthonukban is és akkor láthatjuk a képeit is.
talán nekik lefordítunk egy wm-et

3 megjegyzés:

Unknown írta...

Köszi szépen. Ezek olyan helyes történetek. Irigykedem kicsit. :D

aklübisz írta...

hát, ildi rá irígykedhetsz is ... ;)

Unknown írta...

Bizony, bizony. :) Ám én konkrétan azokra a kis történetekre gondoltam, amiket te osztasz meg itt velünk. Pl.: Szájmon meg a mamlasz törzsvendég a habos bizbaszával stb. :D :D