2013. október 9., szerda

A pénz nem boldogít

De!






Szuper szuper, Brisztolnak saját valutája van, mennyire menő már!

A lényege az az, hogy így a pénz a városban marad, körbeforog és a nyereség belső fejlesztésekre mehet el.


 Mondok egy példát.
 Elromlik valami a bringádon, van a kis bringásbolt meg az orszagos bringajavitólanc. Utobbi nyilvan olcsobb, de a kis bringasboltban fizethetsz BPvel. Ha BPvel fizetsz kapsz kedvezmenyt, annyira hogy megerje neked mint kispolgarnak oda menni. tehat arra vagy osztonozve hogy a helyi uzletet tamogasd. A nyereseg is varoson belul marad, es abszolute leegyszeusitve a kis helyi bringabolt tud terjeszkedni, esetleg nagyobb bérletet kivenni, tobb adot fizetni, tobb munkast felvenni. A város persze ad valamennyi kedvezményt a boltosoknak is akik elfogadóhelyek. A pénzforgalom pedig határokon belül marad (a helyi farmokra is vonatkozik, szóval 5o km-ig mukodik.)
De fizethetsz ezzel és kaphatsz vissza rendes pénzt, ez csak kiegészítő fizetőeszköz.

 


Természetesen van banki háttere is, kábé BrisztolTakarékPénztár. Egyes helyeken kedvezményt is kapsz ha BPvel fizetsz. A helyijáratokon is használhatod, az önkormányzta is támogatja.  Mennyire mennyire király helyen lakunk, na.

3 megjegyzés:

Uncle Joe írta...

Hehe, kishazánkban már évek óta van ilyen, csak senki nem tud róla... talán Sopronban? Vagy Kőszegen... látod, én sem tudok róla :)

Névtelen írta...

Sopronban, a kekfrankos. tudunk rola.
de fenykepünk nincsen :D

aklü

manner írta...

wow, tényleg király!