2013. május 14., kedd

xxx - csatornák - hajók



A csatornákról annyi fotó készült, hogy kettőbe kell bontanom, ma a hajós bejegyzés van soron, aztán a kozeljovőben lesz a hidakról is. (ennek a bejegyzésnek a képei fele-fele vannak wmmel. lusta vagyok bejelölgetni hogy melyik kié, de a kékautós az mindenképp az övé, csak szólok,)



Azt gondolom, hogy Amszterdamba egyszer minimum repcsivel kell érkezni, megdöbbentő a csatornarendszer felülről . Oké, akkora szerencsénk nem volt hogy a konkrét belvárosi sugaras rajzolatot láthassuk felülről, de az egész város, az egész környék fel van osztva. Nincsen az ember szívére jobb hatással ha minden nap vízparton sétálhat. Szóval ha ennyi víz van, akkor az ember a vízen is él.



Sorházak, egészen megdöbbentő, hogy egy picikét kifelé haladva a központtól némely szélesebb csatorna konkrét utca:


Kisebb nagyobb erkélyekkel teraszokkal. Nekem az a kedvencem, mikor az ablakok vízszintben vannak, vagy amikor a nappali tolóajtaját félrehúzva bele lehet lógatni a lábad a vízbe. (mondjuk ezzel kapcsolatban lennének kétségeim, de LEHET)



Aztán a kilátás se kutya, és még az se zavarna hogy el sem tudom képzelni hogy a csatornázás meg a fűtés hogy van megoldva. Főleg, hogy ez azért nem csak a gazdagok sportja, van egy hollandus ismerősöm aki például évekig lakott hajón Amszterdamban, és nem gazdag.(meg fogom kérdezni hogy hova kakilnak)


 Persze vannak akik közlekednek is:








 Aztán vanak hajószerű épületelek is. Például ez, a helyi csodák palotája. (felcaplaztunk az orkánerejű szélben hogy majd kilátással esszük meg a salátánkat és ahogy bevackoltunk (és miután kibontottuk, és az összes sajtikát magocskát szószocskát elkevertük a tésztával és a zöldekkel, kemény munka árán, szóltak hogy 1o perc és zárás. Jaj de sokat nevettünk, mindenkinek eltört a villája.)
A kikötőre körülötte nem is jutott időnk, majd legközelebb.



Amikor még csak wm fogta a családban a kamerát én sose értettem miért kell roncsokat fotóznia mindig, de most már nekem is van egy csomó roncsképem.










És végül akik parkolnak:



És emiatt a kép miatt nagyon irígylem wmet:





Itt, a kis narancs ladik melletti sarkon találtunk egy kávézót, kiültünk, sütött a nap, a téren nénikék árultak virágpalántákat, ha felnövök turista akarok lenni örökre , meg nénike, meg óvodás nagy krétákkal akarok a járdára rajzolni, magas szőke hollandus  lány akarok lenni, sajtot meg szőlőt akarok zabálni a kovácsoltvas kertiszéken napfürdőzve, még a bort is szeretném, az biztos.









3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Fúú, de szépek!

roto

Névtelen írta...

ugye? es nemelyik nem tobb mint egy total egyszeru kontener, es megis attol hogy a vizen van mennyire meno lesz.


aklu.

Sensitive írta...

Úgy vágyom oda...