2012. december 19., szerda

Télirózsás

Azt hiszem eljött az ideje, hogy a politikai meg a személyes bejegyzéseket szétválasszam, kicsit túl sok a politika.

Akik figyelemmel követik az eseményeket, azoktól elnézést kérek, akik nem, azoknak meg szívesen máskor is.

szőkehajú politikai híradás következik.

Szóval, forradalom van a mi utcánkban, bár erről a K Ö Z S Z O L G Á L A T I média nemhogy nem tudósít, hanem kábé le is tagad.

Szóval az előzmény az az hogy az elbaszottul összefércelt oktatási reform bejelentése után sok sok egyetemista az utcára ment tüntizni. Erre a kormánynak olyan reakciói voltak, "mit rinyálnak ők már bent vannak". erre sok középiskolás is elment tüntizni, a kívánságaikat pontokba szedve, amire spec a parlament elnökének annyi volt a reakciója, hogy takarítsák ki a szemetet. Elvitték a pontjaikat a rádióba felolvasatni, azok persze nem merték. Kormányoldalon mindenki reménykedett hogy lenyugodnak, főleg hogy az orbán megígérte (muhaha) hogy megoldják, de a diákok csak tüntiztek tovább. Erre OV a fidelitasz mind a 18 tagjával elment fröccsözni romkocsmába majd elmondta, hogy most már kommunikált a fiatalokkal, megérti, megoldja.
(csendesen el lehet mondani közben, hogy a valamikori Orbán Viktor most tuti nagyon szarul érzi magát. Nem csak azért mert a jelenkori önmaga minden mondatát meghazudtolja, hanem mert mekkora gyáva szar, fogműtétre hivatkozva nem megy be a parlamentbe, se sehova ahol bárki szembesítheti önmagával. ehe ehe)
A diákok amúgy már el lettek hordva gyurcsányistának komcsinak ingyenélőnek, satöbbi. A diákszervezetek vezetőit a fideszes hírlap kilistázza kábé címlapon, személyes adatokkal
Van olyan is, hogy a fideszes igazgatónő a gimiben egyenként behívatja a diákokat hogy felírja hova szimpatizálnak, továbbításra a megyének...
Szóval dióhéjban ennyi.
 
Ma egész nap diáksztrájkok.
Néma tüntetést tartottak, hogy bizonyítság, ők nem hőbőrgő cürhe hanem összefogásra képes gondolkodó egység.

A ma estére eltervezett tünti előtt a kormánynak volt egy utolsó próbálkozása, és elmondta, hogy meghallgatták a diákokat, és nem lesz innen ZÖLD, sőt, ők olyan jók, hogy innentől KÉK lesz meg SÁRGA, ami pont a duplája, de keverve (tényleg ha nem hiszitek el nekem akkor olvassatok utána, nincs kedvem az egészet bepötyögni) de tényleg, nem kell tüntizni.

A diákok erre közösen elmondták, hogy NEM VAGYUNK HÜLYÉK, szóval tünti.

Jelenleg is több ezer fiatal van az utcán. A tüntetés már véget ért, hivatalosan. Szuper dolgokat mondtak, szuperül gondolkodnak, egy reménye van 2o14ben a fidesznek, a választási csalás. Ezek a gyerekek odafigyelnek innentől. Könnyen lehet hogy annyira ki vannak rázva az apátiájukból, hogy rákérdeznek mi volt eddig.  Most már nem csak az oktatásért tüntiznek, olyankat mondanak hogy "fel is Csút, le is Csút".

És nem csak Budapesten, hanem majd minden városban ahol még vannak középiskolák. sőt, Kolozsváron is szolidalizáltak, tessék OV te adtal szavazati jogot a külföldieknek.
(a szegedieket megemlíteném, mert amikor a jobbik árpádsávos zászlóstól csatlakozni próbált, akkor a "takarodjatok" rigmussal köszöntötték őket, nekik nem kell egy gyűlöletbeszéd, náci banda, akiknek a tüntetési rekordja tényleg csak a vandálkodásból majd a történelemhamisításból állt)

Pesten a menetet vezető kisbusz lerobbant, szóval tolták. Együtt. Szuper. Egy csomó mindent lehetne még mondani, Mert sok beszédet mondtak, értelmeseket. Megértik hogy kell a változás, ők azt követelik, hogy felelősen, szakértelemmel legyen a változás.

Most a parlamenthez mennek.
Szuper. Szeretnék otthon lenni, hogy vonulhassak velük, meg ilyesmik.

5 megjegyzés:

Molly Bloom írta...

hááát...szerintem csak azért hiszed, hogy a gyerekek tudják mit miért mondanak és tesznek (pláne, hogy érdekelné őket mi miért van és miért kell az utcán hőzöngeni most), mert nem tanítottál még középiskolában. a tüntetés baromi jó buli, lehet menni ordibálni, berúgni, ilyesmik. én nem hiszek a tinédzserekben, a legtöbb hátizé...nem olyan okos;)

aklübisz írta...

nyilván nem gondolom hogy mind az ötezer egy csegevarába öntött gandi.(ejnstejnnel fűszerezve)
De van köztük jopar ékkő , és ők jól vezetik a brancsot.


Viszont az hogy hangzana, hogy Mátrai Janika az deszuper, meg ott van még a négyezer birka? szarul meg méltatlanul.
Ez pont olyan mintha felállnék, és elkezdeném sorolni hogy ki az említésre érdemes a tibet függetlenségéért harcolók közül.


Molly Bloom írta...

hát én már csak ilyen fanyalgós típus vagyok...meg mondjuk idegesít az is, hogy a gyerekek már akkor is hisztériáztak, mikor öt forint lett volna a tandíj, a Bokros-csomag idején, pedig a magyaroknak nagyrészt apu-anyu fizeti, lássuk be

aklübisz írta...

abszolut ertem a nezopontod, de ez a tünti pontosan 5ezerszer jobb mint no tünti et óll

Molly Bloom írta...

hát ja, meg amúgy is mindig úgy hangzik, mintha a fideszt védeném, pedig védje a fideszt, akinek hat anyja van, ugye...kíváncsi vagyok mi lesz ebből.