2011. április 30., szombat

rojál vedding újratöltve

elizabetta bejegyzése (és más egyéb blogokon talált sokszor kissé fanyalgó vélemények) elgondolkodtatott, úgyhogy mesélek még egy kicsit erről a dologról, egy itteni kisember szemszögéből.
mert én lassan úgy érzem, szívesebben vagyok ennek a királyságnak az alattvalója, mint a századik lehúzható bőr

merthogy szerintem a rojálvedding az egy nagyon jó dolog

celebség. itt is vannak celebek, perszehogy. nem különbek ezek se, maksz kevesebb a dídzsé, meg a díler, egy picit. cserébe több az alkesz anyuka.
és persze, vili és kati is celeb. de olyan celeb amit mondjuk kissé könnyebb egy gyerek elé odaállítani. mint példakép. mert ők mint celebek nem arra mutatnak, hogy a mozgássérült helyre parkolunk, meg csak táncolni mentünk dubájba.
 aztán az egész különösen szerethető mert ez a két fiatalember szimpatikus. vilinek, könnyű, ő szent dájána fia, de pölö katit könnyen lehetne ócsárolni, és itt egy egész nagy ország, és nem teszik. mert két hónappal az esküvő előttig dolgozott (oké nem a gépsor mellett, de lássuk be hamarabb is dobbanthatott volna) mert ő az a lány, aki magának csinálja az esküvői sminkjét. mert  minden 27 és 32 közti nő azt kpzelheti, hogy lehetett volna ő is, de így a legjobb.
és szerények mindamellett, mosolygósak, és tudják a kötelességüket. being the royal family

mert az egész királyság a védőbástyája az egész kultúrának. ennek semmi köze a politikához, ezt mind tudjuk, ez a tokaji, amire büszkék, csak el is tudják adnai. álljon fel az, aki ötnél több magyar népdalt el tudna most énekelni, vagy a kalocsain kívül egy népviseletet is fel tudna idézni. nem volt akkora szívás a történelmük, ez igaz, és valószínűleg nem is tudnak róla semmit, de mégis büszkék. a zászlajukra, az országukra,arra hogy van egy kiráylnőjük. szerintem ez olyan lehet mintha gönczárpád örökké élne.

de ez mind csak rózsaszín hab. nem is fontos, nem is érdekes.
az annál inkább, hogy az esküvő dátuma az adóév vége után három héttel van.
amikoris a gazdaság megtorpan egy kicsit. egy csomó embernek egy csomó mindent kellett hirtelen befizetni, és egy (kisebb) csómó ember meg megkapta a visszatérítést, és van kis eksztrapénze.
és mivel a gazdaságot a saját mozgása lendíti előre, íme egy remek alkalom, hogy a megtorpanást meglépjük. mert ünnepelni szeret ez a nép. és nem sírva vígad.
kevesebben vásárolnak a lássban? sebaj, az esküvős fürdógolyóért úgyis bejönnek, limited edisön. a konkurencia csipszét veszik? rakjuk a pár fejét a mienkre. ki kell fizetni a könyvesboltomnak a bérleti díjat? oké adjunk ki egy életrajzot kati falujának a henteséről.
és a gazdaság újból belendül, és nem kell bevezetni a negyvennyolc órás munkahetet, meg lenyúlni az egyszeri arc magánnyugdíját.

sokan azon is rinyálnak, akár itt is hogy ezt az egészet, mi adófizetők pénzeljük. valaki visszaosztotta, és személyenként egy évre valami nevetségesen kis összeg jön ki a királyság fenntartására, száz forint?

az elmúlt két-három hétben nem esett az eső. százágra sütött a nap. a húsvéti szünet miatt a a munkahét csak négy napos volt. mindenki nagyon jókedvű volt. ezt egy négynapos hétvége követte. majd kedden már csak egy háromnapos munkahétre kellett visszamenni. a szabadnapok sok helyen fizetve voltak.. a fél ország ezt a három napot kivette, így tizenegy napos szabija lett három nap elhasználásával. majd pénteken megint szabadnap, az esküvő miatt. (annak is aki beleszarik. de ha így van, akkor sem áll oda hőbörögni, ünneprontani, maksz nem kapcsolja be a tévét) és mert hétfő munkaünnepe, ezért ez a hétvége is négy napos. az emberek konkrétan szeretik egymást. a pólóra az van írva, kösz a szabadnapot, sok boldogságot.


nem vagyok totális idealista. két hét múlva újra csak másodosztályú alattvaló leszek, csóró imigráns, egy esküvő nem csinál világbékét. csak két hétvégnyi jókedvet. ám legyen. jobb beszédtéma mint gyöngyöspata

szóval ezzel a dallal kívánnék a friss házasoknak sok boldogságot:


hát meg így mindenkinek is amúgy

12 megjegyzés:

Eliza írta...

Jó-jó, ott az állami vezetés is messze emberközelibb, ezzel még jobban biztosítja a közös örömöt. Talán igazad van, az angolok kivételek, a Tokaji jó hasonlat, az egy főre jutó költség pedig kikezdhetetlen érv. Azért továbbra is fanyalgok, ez nem az én világom.:)

Névtelen írta...

Örülök hogy olvashatom a blogod!!! Az EMBER nem egy igavonó "állat"...... Magdi

aklübisz írta...

persze, nem azt mondom, hogy az emberek a jobbak itt, az anyagi biztonség tesz mindenkit sokkal puhábbá, valószínűleg az én szüleim is kevésbé lennének meggyűrve, ha az itteni pedagógusok fizetését-életét kapnák, de szerintem pont a rojálveddigng a példa arra, hogy miért tartanak ott ahol, az összetartás.

a fanyalgás részét megértem, teljesen felesleges ezt a dizni sztorit mindenki torkán lenyomni, itt is vannak akik fanyalognak, és a biztosítékot nem is az verte ki, hanem az indexen a kommentek közt amikor a fintorgó négyéves kislány képére nekiállnak a havannalakótelepről meg mucsajröcsögéről belterjesezni, ezakislányszellemifogyatékosozni, ocsmányangolozni, hátmiafaszomnak, hol jobb a mindennapi élet?

csak rád érdemes reagálni, oda meg nemigen.

lucita írta...

nekem az "én is lehettem volna" póló a kedvencem. :)

Névtelen írta...

OK! értem csak nem akartam jobban kifejteni a véleményem.Tiszta szívemből örülök,hogy ebbe a kis életben megtaláltátok a jobb lehe-tőséget amit az élettől kapni tudtok.Tudom nagy ára van (bőrömön én is érzem),de ha szeretjük egymást a korlátok láthatatlanná válnak és a szeretet győzedelmeske-dik.Ti itt gondolok Á&R is nemtehettek róla milyen világba születtetek és hová.Minden elismerésem a TIETEK! Életkörülmény soha nelegyen utólsó szempont,túl rövid ahoz..... Magdi

Molly Bloom írta...

csak súgva merem mondani: royal wedding ide vagy oda, azér az angoloknál valami kurva nagy baj van, elég csak megnézned az hétköznap esti londoni picsa részeg ööö...mindenkit. iszonyat durván basznak be a hét összes napján - ez nem vall épp kiegyensúlyozott nemzetlélekre.

aklübisz írta...

de legalább közösen basznak be :)
komolyra fordítva, én ezt annyira nem érzékelem itt kis városunkban,
azt hiszem, az alkohol mint probléma nem sokkal nagyobb mint máshol, csak jobban érzékelhető, mert megvannak az anyagiak ahhoz hogy ne otthon kelljen kevertezni.
mondjuk oké, ez nem london.

persze ezzel nem védeni akarom őket, rohad ez is, a gyökereitől, de lassabban, és más féreg által rágva.

Eliza írta...

Kösz! Azokat nem olvastam, az ilyen lenyomozhatatlan forrásokból származó provokáló baromságok nálam is kivernék a biztosítékot! :)

Molly Bloom írta...

de az a féreg az valami nagyon furcsa féreg:) tényleg durva London belvárosa úgy kábé minden nap. meg a londoni metró, ahogy az öltönyösök elhenterednek tök részegen az üléseken. az angolokkal az a baj alapvetően, hogy nagyon elfojtottak, de már az egészségtelen szintig. és de, szerintem abnormálisan sokat isznak pont azért, hogy az elfojtottságukat kicsit feloldják. mondjuk kisvárosokban nyilván minden más, ezt nem kétlem.

Eliza írta...

De Molly, mi meg antidepi drazsékat eszünk..! :)Nehéz a mai világot valami mankó nélkül elviselni, globálisan, nagy tisztelet a kivételnek. Amúgy az alkoholistáktól-bár nem tehetnek róla- én is undorodom, de ki tudja nem innék-e ha nem lennék rosszul tőle...?

Névtelen írta...

több, mint egy hét késéssel, de akkor is kommentelek, hogy az utókornak megmaradjon.

Kate Middleton NEM dolgozott az esküvője előttig, stb, stb. Hahaha! 30 éve alatt dolgozott összesen 8 hónapot egy rokona cégénél, fülbevalókat vásárolva, kb.

Félreértések elkerülése végett: éljen a royal wedding, imádtam is, cukik együtt, de a tények maradjanak tények.

ps: csak most bukkantam a blogra, mindjárt elkezdem "kiolvasni". Elgondolkodtat viszont, hogy ezt a bejegyzést mennyi idő Angliában élés után írtad? Úgy hangzik, mintha nem is itt élnél... Na, de majd kiderül, ha elolvasom.

Üdv Hertsből

aklübisz írta...

szia névtelen :)
szerintem ki melyik napilapot olvassa. az enyimben kétezeröt óta a családi partiszervező bizniszben tolta mostanáig, épp azért, hogy ezt ne lehessen a számlájára írni a henyélést.

http://www.officialroyalwedding2011.org/blog/2011/March/7/A-biography-of-Catherine-Middleton

mondjuk még ha hazugság is, akkor szívesen hiszek a mesében :)